VELKÝ PŘÍBĚH PETRA JANDY!

AUTOBIOGRAFIE

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6648-2

Legenda české rockové scény, zpěvák, hudebník, skladatel a frontman kapely Olympic načetl osobně svou autobiografii. Velký příběh jedné výjimečné hudební kariéry vychází jako audiokniha s názvem „Dávno plus“. Petr Janda své vyprávění proložil vlastními kytarovými improvizacemi.

 

Ačkoliv osobu Petra Jandy nelze oddělit od jeho profese, v audioknize nám odhaluje i své soukromí, poznáváme ho jako člověka, jenž vzpomíná na dětství, rodiče i svoji vlastní rodinu, na hezké i tragické chvíle, zkrátka na vše, co mu život v průběhu času dal i vzal.

 

Rozhodně je to zajímavá zkušenost. Nikdy předtím jsem nic takového nedělal. Myslel jsem si, že je to brnkačka, ale seděl jsem ve studiu tři dny a namluvil 250 stran textu. Hlasivky držely. Vzpomněl jsem si na to, jak mně, jako chlapečkovi, četla pohádky moje tetička,“ říká ke své audioknize Petr Janda a dodává:


Kytarové předěly jsem nijak moc nevymýšlel, zahrál jsem to, co mi prsty na hmatník přinesly. Je to takový předěl mezi kapitolami nebo odstavci.“

 

Audiokniha “Dávno plus“ vychází na CD i digitálně a její celková stopáž je téměř 9 hodin.

 

Součástí audioknihy je také 25 hitů od Olympicu i ze sólových projektů, které vycházejí též samostatně na digitálním kompilačním albu „Dávno plus – Písničky ze stejnojmenné audioknihy“ a jsou rovněž k dispozici na všech streamovacích platformách.

  

Kapela Olympic, jedna z nejpopulárnějších českých rockových skupin, má letos své velké jubileum. Šedesát let existence této ikonické formace vyvrcholí nezapomenutelným koncertním finále, které se uskuteční v prosinci v pražské O2 areně. Srdcem oslav je nejen nová audiokniha Petra Jandy, ale i nová kolekce 5CD – Olympic 60, která přináší vzpomínku na největší hity a klíčové písně z celé historie Olympicu.

Připojené video