ZDENĚK MAHLER

O ŽIVOTĚ W. A. MOZARTA

Koupit album
Katalogové číslo: SD 6697-2

Zdeněk Mahler byl významným českým spisovatelem, scenáristou, publicistou a muzikologem, který se narodil 7. prosince 1928 v Batelově a letos by oslavil 95. výročí narození. Jeho život a dílo jsou spojeny s mnoha oblastmi kultury, jako jsou divadlo, film, hudba, literatura a historie. Své znalosti Mozartovy osobnosti využil také při psaní scénáře k filmu Miloše Formana Amadeus. K výročí narození Zdeňka Mahlera vydává Supraphon audioknihu Sbohem, můj krásný plameni / Zlomky o životě a díle W. A. Mozarta, vyprávěnou formou fiktivního deníku Mozartovy přítelkyně a slavné zpěvačky Josefíny Duškové. Mozartův život je zde líčen prostřednictvím osobních postřehů ženy, která Mozarta důvěrně znala, a odhaluje tak nejrůznější kuriózní situace z jeho života.

 

Audioknihu načetla se zalíbením a s vtipným důrazem na zvláštnosti geniálního hudebního skladatele Ilona Svobodová. Pasáže, kterými Zdeněk Mahler komentuje dění s vysvětlujícími dodatky, pak s účastí vypráví Václav Jílek. Titul vychází u vydavatelství Supraphon v digitálním formátu MP3 a má stopáž bezmála šest hodin.


Audioknihu Sbohem, můj krásný plameni / Zlomky o životě a díle W. A. Mozarta nabízí vedle Supraphonline například Audiotéka, Audiolibrix a další digitální platformy zaměřené na audioknihy.

Připojené video