4 TENOŘI

PŘEVZALI PLATINOVOU DESKU

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6764-2

Vokální formace 4 Tenoři, která se těší velké oblibě u českých posluchačů, si v pátek 15. prosince 2023 v pražské Lucerně převzala platinovou desku Supraphonu za své druhé album Láska prý. Na vánočním koncertě zazpívali nejen písně z tohoto alba, ale i z debutového eponymního alba, které získalo zlatou a platinovou desku již dříve. 4 Tenoři si před Vánoci do svého repertoáru přidali legendární melodii skladatele Jaroslava Celby a textaře Jana Fischera Cestu znám jen já – známou z Pohádek z mechu a kapradí. Písnička ve své video podobě je populární i na YouTube, kde měla premiéru před měsícem.

 

4 Tenoři, tedy Marian Vojtko, Pavel Vítek, Michal Bragagnolo a Jan Kříž, se mohou těšit na další výrazný úspěch v roce 2024, kdy budou reprezentovat českou hudbu v prestižní newyorské Carnegie Hall. Na 23. května 2024 si pro americké publikum chystají speciální program From Broadway to Hollywood, kde zazní nejslavnější melodie z filmů a muzikálů. Zazpívají zde také Smetanovu Vltavu, kterou nahráli s Českým národním symfonickým orchestrem, a která vyjde u Supraphonu již začátkem nového roku jako digitální singl i zazní naživo na novoročních galakoncertech ve Zlíně a Ostravě, kde 4 Tenoři vystoupí spolu s Filharmonií Bohuslava Martinů.

 

4 Tenoři se těší na setkání s českými fanoušky i v dalších městech, kde budou pokračovat ve svém koncertním turné Láska prý. Více informací o termínech a vstupenkách naleznete na jejich oficiálních stránkách: www.4tenori.cz/koncerty.


Připojené video