VLASTA PETERKOVÁ

VZPOMÍNÁ NA HANU ZAGOROVOU

Vlastu Peterkovou známe jako filmovou, seriálovou a divadelní herečku a mimo jiné byla i dlouholetou přítelkyní zesnulé populární zpěvačky Hany Zagorové. U příležitosti vydání audioknihy, kterou načetla z knižních memoárů Zagorové „Dřív než to zapomenu“ zavzpomínala na to, co s ní zažila a popsala, co všechno na ní i obdivovala. Přiznala však, že má pocit, jako by neodešla.


„Na Hanku myslím každý den. Byla mi tak blízká, že ji mám pořád s sebou. Dokud budu já, bude i Hanička,“ řekla dojemně Vlasta Peterková v talkshow 7 pádů Honzy Dědka. A dokazuje, že tato slova nebyla prázdná. Na svou skvělou přítelkyni dodnes prý denně vzpomíná a pomáhá se ctěním jejího odkazu. V tomto smyslu také přijala nabídku načíst Zagorové memoáry pro vydavatelství Supraphon.


Jak to obvykle bývá, dobří přátelé jeden druhému chybí i v pouhé nepřítomnosti toho druhého kvůli povinnostem. V případě úmrtí pak jde o stýskání, které nelze slovy popsat. Vlasta Peterková ovšem cítí pozitivní energii své kamarádky pořád, přestože už je to delší dobu, co tento svět navždy opustila.


„Pro mě prostě neodešla, a určitě nejsem jediná. Pořád se stýkám s jejími nejbližšími. Nepotkáváme se často, ale když se sejdeme, mluvíme jenom o ní,“ prozradila Peterková, která znala Hanu Zagorovou od 60. let – od studií na JAMU – a jejich přátelství bylo nezlomné.


Dodnes obdivuje Hančinu jedinečnou povahu a schopnost pomáhat lidem, kteří sami sobě nevěřili. „Na ní bylo krásné, že na člověku vždy viděla to lepší. Dodávala lidem sebevědomí. Byla taková vždycky,“ řekla Vlasta Peterková dojatě.

Při nahrávání audioknihy pro Supraphon „Hana Zagorová … Dřív než to zapomenu“ Vlasta Peterková uvedla: Jsem pyšná, že Hanka Zagorová byla moje blízká kamarádka a při načítání audioknihy jako bychom byly opět spolu a vyprávěly si.“

Připojené video