HANA A PETR ULRYCHOVI

SLAVÍ ŽIVOTNÍ JUBILEA S NOVOU KOMPILACÍ

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6913-1

Legendární dvojice české a moravské hudby Hana a Petr Ulrychovi slaví úctyhodných 75 a 80 let života plus šest společných dekád na hudební scéně. K tomu přichází s novým výběrovým albem, které shromažďuje ty nejlepší okamžiky jejich kariéry.


Kompilace Odkud a kam / To nejlepší 1969-2022 zahrnuje 12 vybraných písní na LP a 15 na CD a digitálně, mapujících neuvěřitelnou hudební cestu obou sourozenců. Odkazují na průlomovou éru bigbítových šedesátých let a tematických sedmdesátek, provází posluchače přes slavné období s kapelou Javory, až po současný obnovený průnik elektrického zvuku s folklorními prvky. Na výběru písní se Petr s Hankou sami podíleli.


Petr Ulrych vysvětluje: "Chceme sdílet s našimi fanoušky to nejlepší z toho, co jsme vytvořili. Tato kompilace je jakousi retrospektivou našich životů a hudby, kterou jsme vytvářeli s láskou a vášní."

 

Album připomíná mnohé skvělé chvíle jejich kariéry, od Atlantisu přes Odysseu či Nikolu Šuhaje až po Javory beat a současnou spolupráci s Hradišťanem. Ukazuje také jejich mimořádnou schopnost citlivě spojit lidovou hudbu s novými, originálními prvky. Spolupráce sourozenců Ulrychových tak nepochybně patří mezi vrcholy naší populární hudby posledních šesti desetiletí.


Sourozenci Ulrychovi nám připomínají, že muzika je příběhem života. Jejich výběrové jubilejní album je pohledem do minulosti, který zní naprosto čerstvě a přitažlivě překonává hranice několika hudebních žánrů.

Připojené video