BOHUMIL HRABAL 110 LET!

VELKÝ AUDIOKNIŽNÍ KOMPLET

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6818-2

Kulturní svět si 28. března 2024 připomene 110. výročí narození legendárního spisovatele Bohumila Hrabala proslulého nejen v českém prostředí, ale i v kontextu kultury evropské a světové. K této příležitosti vydává Supraphon v edici velkých audioknižních kompletů s díly významných českých spisovatelů více než sedmihodinovou audioknihu s výběrem z jeho díla. Audioknihu s názvem BOHUMIL HRABAL: VÝBĚR Z DÍLA LEGENDÁRNÍHO SPISOVATELE namluvila celá řada talentovaných mladých herců, kteří vystihli svou interpretací Hrabalův originální jazyk, osobitý humorný nadhled i lyrismus. Audiokniha vyjde již 8. března 2024 na CD-MP3 i digitálně.

 

Bohumil Hrabal patří mezi nejvýznamnější české spisovatele 20. století, jeho 110. výročí narození si připomeneme 28. března 2024. Vydavatelství Supraphon vydá v edici audioknižních kompletů již v pátek 8. března audioknihu s příznačným názvem Bohumil Hrabal: Výběr z díla legendárního spisovatele.

 

V kombinaci archivních i zcela nových nahrávek jsou v audioknize vydané Supraphonem ve formátu CD-MP3 obsaženy: slavná novela Ostře sledované vlaky a povídky z knih Perličky na dně, Pábitelé, Domácí úkoly. Další povídky, které většinou ještě ve zvuku nevyšly, jsou vybrány z knih Morytáty a legendy či Povídky, črty a hovory. Ve většině z nich vnímáme občanské postoje, v 50. a 60. letech velmi statečné a odvážné, propojené s fabulačním mistrovstvím a hravou fantazií autora využívajícího vše, co se mu kdy v životě přihodilo, či co se kdy dozvěděl.

 

Producentka vydavatelství Supraphon Naďa Dvorská uvedla: „Díky mistrovské interpretaci mladých herců, mezi kterými jsou Kryštof Hádek, Radúz Mácha, Ivan Lupták, Hana Kusnjerová, Radek Melša a Šimon Krupa, vnímáme ostřeji krutou a přesnou protikladnost životních dějů, jak je Bohumil Hrabal zachytil.“

 

V edici velkých audioknižních kompletů dosud u Supraphonu vyšly nahrávky s díly Oty Pavla, Karla Poláčka, Josefa Lady, Karla Čapka, Jaroslava Haška a 8. března 2024 na CD-mp3 i digitálně přibude titul Bohumil Hrabal: Výběr z díla legendárního spisovatele.


Připojené video