ANETA LANGEROVÁ

NOVÉ DVOJALBUM

Koupit album
Katalogové číslo: AS007-2

„Je jedna zázračná krajina, kde každému zní jeho píseň jediná… ” Takhle poeticky uvádí Aneta Langerová své nové dvojalbum, které vychází 15. března 2024 a v němž zavzpomínala na dvacet let se zpěvačkou, která jednou měla na hlavě šachovnici, jako první v historii české popkultury zažila mileniální davovou psychózu, zatímco chtěla jen hrát a zpívat. Zázračná písně krajina 20 LET je název dvoudiskové kompilace, kterou Langerová osobně sestavila především jako oslavu hudby a spolupráce s muzikanty, autory písní a producenty, již ji na její cestě provázeli a podporovali.

 

„Nezapomenutelní Ivan Král a Michal Hrůza mě navedli na ten rozhodující krok tvořit své vlastní písně. Honza Muchow byl průvodcem při natáčení mých prvních autorských písní, za což mu ze srdce děkuji. Dal mi prostor. A to je něco, co mladý člověk neví, že může mít, jen to někde ve skrytu duše cítí. Díky Martinu Ledvinovi za Jsem, Jakubovi Zitkovi za naše společné radosti při práci Na Radosti i za eleganci Dvou sluncí,” vzpomíná Aneta.

 

Na dvojalbu Zázračná písně krajina 20 LET posluchači naleznou písně z roku 2004, kdy vyšla Anetina první studiová deska Spousta Andělů, dále z alb Dotyk (2007), Jsem (2009), Na Radosti (2014), i z posledního alba Dvě slunce (2020). Najdeme zde celkem 39 písní, včetně těch nejoblíbenějších. Nechybí hity, jakými jsou Voda živá, Malá mořská víla, Hříšná těla, křídla motýlí, Svatá Kordula, Tráva, Bílý Den, neopakovatelně atmosférické skladby z živých koncertů, dvě nadační písně – Píseň pro Světlušku (2006) a Píseň pro Olgu (2023) a nová gospelová autorská skladba s názvem Zázračná písně krajina (2023). „Děkuji v ní písni za to, že mě provází životem. Představuje nekonečný svět fantazie, který si v sobě nosím od dětství, i jsem vděčná za to, že mě pořád neopustil. Je to místo, ve kterém se cítím bezpečně a nemusím ho nikomu vysvětlovat, můžu si v něm snít o čemkoliv, co mě napadne, a na základě toho spoustu věcí přenášet do reality,“ říká Langerová o novém songu. V nahrávce zazní kromě zpěvaččiny milované kapely a smyčcového tria rovněž hlasy sboru Maranatha Gospel Choir – pod taktovkou Kateřiny Kvintusové.

 

Singl Zázračná písně krajina: https://AnetaLangerova.lnk.to/ZazracnaPisneKrajinaSingl

 

Videoklip zachycuje neopakovatelnou atmosféru a vzájemné hudební působení Anety Langerové, kapely, smyčcového tria a početného gospelového sboru při živém nahrávání ve Studiu A Českého rozhlasu v Karlíně. Díky režii Vítka Bělohradského, citlivé kameře Vojtěcha Vančury, střihače Jakuba Helise a postprodukci Studia Pokrok vstoupíte do hudební krajiny, kde nikdo není sám.

 

Videoklip Zázračná písně krajina: https://www.youtube.com/watch?v=MC5-KCBRmj4

 

Album vydává v pátek 15. března 2024 Art Shock v exkluzivní distribuci Supraphonu.

 

Album Zázračná písně krajina 20 LET: https://AnetaLangerova.lnk.to/ZazracnaPisneKrajina20Let

 

Hudební oslava bude dále pokračovat na koncertech turné Zázračná písně krajina 20 LET s Anetinou kapelou a smyčcovým triem po celé naší zemi i na Slovensku. Jarní turné zahájí svou pouť v březnu 2024. První koncert odstartuje 18. března v brněnském Sono Music Clubu a 19. března v divadle Studio DVA v Praze. Kromě těchto zázračných koncertů z turné se bude slavit i na festivalech a slavnostech, na kterých Aneta Langerová také ráda od začátku vystupuje.

 

Vyvrcholením hudebních oslav se stanou výjimečné podzimní koncerty s Janáčkovou filharmonií Ostrava pod názvem Zázračná písně krajina 20 LET Symfonická na jedinečných místech v Praze, Brně a Ostravě. Anetu na nich doprovodí nejenom její kapela a smyčcové trio, ale i filharmonický orchestr.

 

TURNÉ Zázračná písně krajina 20 LET / 2024


aktuálně zveřejněné termíny:

18. 3. – Brno, Sono Music Club

19. 3. – Praha, Studio DVA divadlo

25. 3. – Jablonné nad Orlicí, sál kina

26. 3. – Lipník nad Bečvou, KD Echo

27. 3. – Lidové divadlo Svitavy

15. 4. – České Budějovice, Metropol

16. 4. – Divadlo Oskara Nedbala Tábor

 8. 5. – Kino Sokol Kladno

10. 5. – Luhačovice, KKC Elektra

12. 7. – Vinařství Lahofer Znojmo, Hudba na vinicích

13. 7. – Hrad Brumov, hradní amfiteátr

25. 7. – Říčany, přírodní koupaliště Jureček

 2. 8. – Hrad Vildštejn Skalná

 3. 8. – Zámek Zelená Hora u Nepomuka

 9. 8. – Pelhřimov, Venkovní scéna KD Máj

11. 8. – Olomouc, parkán Uměleckého centra Univerzity Palackého

15. 8. – Zámek Děčín, Jižní zámecké zahrady

16. 8. – Sloup v Čechách, Lesní divadlo

Připojené video