ZDENĚK SVĚRÁK

ČERTI NEJSOU

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6809-2

Dnes 22. března 2024 Supraphon vydává velmi očekávanou audioknihu “Čerti nejsou”, kterou načetl její autor, Zdeněk Svěrák. Tato pohádka, která byla knižně vydána nakladatelstvím Grada na značce Bambook s ilustracemi Jindřicha Čapka, přichází v audioknižní podobě s dvěma novými písničkami “Když se rozední” a “Komu se stýská” – nazpívali je herci Igor Orozovič a Veronika Khek Kubařová.


Zdeněk Svěrák o pohádce “Čerti nejsou” říká: „Ačkoliv název napovídá, že čerti v příběhu nejsou, objeví se zde tři. Je to příběh o lásce, která málem byla ztracena, a o dvou dětech s nešťastným osudem.“ Příběh se odehrává na hradě Hakenburk a jeho konec si Zdeněk Svěrák nechal pro sebe, s tím, že by prozradil příliš, kdyby řekl, že dobro zvítězí. Ale to již se mohou posluchači dozvědět poslechem pohádky buď z CD-MP3 nebo na audioknižních portálech – jako jsou například Audiotéka či Audiolibrix.


Nové písně “Když se rozední” a “Komu se stýská” byly nahrány s klavírním doprovodem Františka Boříka. Režisér a zpěvák Petr Lexa vytvořil pro píseň “Když se rozední” originální lyric video, ve kterém vystupují Orozovič a Kubařová a již nyní má na YouTube přes 100tisíc zhlédnutí. Jako speciální bonus je v audioknize zahrnuta nahrávka písničky “Komu se stýská” v podání Marty Kubišové, doprovázené na klavír Jaroslavem Uhlířem.


Audiokniha “Čerti nejsou”, trvající dvě a půl hodiny, je odedneška dostupná na CD ve formátu MP3 a také digitálně.

 

MULTILINK k singlu: https://supraphon.lnk.to/OrozovicKubarovaKdyzSeRozdeni


MULTILINK k audioknize: https://supraphon.lnk.to/SverakCertiNejsou

Připojené video