IGOR OROZOVIČ

PRVNÍ AUTORSKÉ ALBUM

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6931-2

Herec a muzikant Igor Orozovič vydá 12. dubna 2024 u Supraphonu své debutové album nazvané Když chlap svléká tmu, které obsahuje jedenáct autorských písní. Na nahrávkách se podíleli vyhledávaní hudebníci napříč žánry pod vedením producenta Filipa Jelínka a mezi hosty se objevují zpěvačky Aneta Langerová, Barbora Poláková a Kateřina Marie Tichá. Vydání alba předchází singl a klip Holubí muž, jenž vznikl v režii Jana Baseta Střítežského. Slavnostní křest CD se uskuteční během dvou koncertů ve dnech 26. a 27. dubna v pražském kulturním prostoru La Fabrika, přičemž první z nich je již beznadějně vyprodán.

 

Před dvěma lety herec a muzikant Igor Orozovič odstartoval svoji sólovou hudební dráhu koncerty, které se těší velkému zájmu a často bývají vyprodané napříč celou republikou. Posluchači oceňují Igorovy autorské písně kombinující prvky šansonu, popu i jiných žánrů. Hudební recenzenti si všímají jeho charakteristicky temného hlasu, kterým své songy podává posluchačům s osobitou mužskou energií. Nebojí se vášně ani patosu, ale zároveň přimíchává humor i křehkou poezii a rovněž palčivá témata, reflektující současnou situaci naší planety.

 

Igor Orozovič popisuje svou hudební cestu jako organický proces, který vyžadoval čas a osobní zkušenosti: „Byla to taková přirozená cesta. Nejdřív jsem si to celé chtěl osahat naživo. Vyzkoušet, jak mi bude před lidmi. Jestli je to vůbec bude bavit. Jestli to bude bavit mě. Taky jsem s kapelou, co se mnou statečně do toho neznáma vkročila, stavěl postupně repertoár a získával zkušenosti. Nemám vyhraněný žánr, který bych svojí muzikou uctíval. Spíš se postupně snažím najít svou vlastní podobu songů. A to chvíli trvá. Kdybych vyplivl něco hned na začátku, bylo by to asi hodně zmatené.“

 

Na svém albu Když chlap svléká tmu spolupracoval Orozovič s renomovaným producentem Filipem Jelínkem (Dan Bárta & Illustratosphere) a v několika duetech zpívá se zpěvačkami Barborou Polákovou, Kateřinou Marií Tichou, Anetou Langerovou a v písni Madame de Janjour se ozve hlas legendární herečky Ivy Janžurové. Na nahrávkách se podíleli zkušení hudebníci v čele s vokalistkou Markétou Foukalovou, basistou a.m. almelou (Meky Žbirka, Thom Artway), bubeníkem Davidem Landštofem (Radůza, James Harries, Václav Koubek), klávesistou Františkem Boříkem (Mandrage), kytaristou Michalem Rákosníkem, ale jsou tu i pianista Jan Aleš, bubeník Roman Vícha, multiinstrumentalista Ondřej Klímek, kytarista Igor Ochepovsky a mnoho dalších.

 

Album vychází v pátek 12. dubna 2024 na CD i digitálně a předchází mu singl Holubí muž s videoklipem, který vznikl v režii držitele Českého lva Jana Baseta Střítežského a za choreografické spolupráce několika cenami Thálie ověnčeného Ondřeje Vinkláta se špičkovým tanečním uskupením DEKKADANCERS. Natáčení proběhlo ve spolupráci s Národním divadlem a Novou scénou ND, v jejichž jedinečných prostorech se celý příběh klipu odehrává. Holubí muž je v nadsázce téměř autobiografickým songem naznačujícím tón a styl mého prvního alba,“ dodává Igor Orozovič.

 

Křest nového CD se uskuteční během dvou speciálních koncertů v pražské La Fabrice, které se konají 26. a 27. dubna. Na prvním z nich, jenž je již vyprodán, bude exkluzivním hostem zpěvačka Barbora Poláková.

 

WEB: www.igororozovic.cz

 

SINGL/ MULTILINK: https://IgorOrozovic.lnk.to/HolubiMuzPR

ALBUM/ MULTILINK: https://IgorOrozovic.lnk.to/KdyzChlapSvlekaTmuPR

Připojené video