MARIE SVATOŠOVÁ

TOP ŽENA ČESKA ROKU 2019

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6496-2

Patnáctý ročník prestižní ankety TOP ženy Česka zná své vítězky. Mezi oceněnými v kategorii Veřejná správa byla i lékařka, spisovatelka, zakladatelka hospicového hnutí v České republice Marie Svatošová.

Marie Svatošová se svými přednáškami neúnavně objíždí republiku a propaguje paliativní péči. Mluví pozitivně o tématu tak zásadním, ale i vytěsňovaném, jako je smrt. Dokáže nesmírně působivě vyprávět o smyslu života a nadchnout každého posluchače, má neobyčejně působivé argumenty, opřené o mnohaletou zkušenost. V Supraphonu koncem loňského roku vyšla audiopodoba úspěšné knihy Neboj se vrátit domů. Od poslechu rozhovoru Marie Svatošové se spisovatelem Alešem Palánem se posluchač neodtrhne snadno, má totiž možnost setkat se s odpověďmi na základní problémy života a jeho konce. Nechybí ovšem ani humor, protože ten je nedílnou součástí života.

Cílem projektu Top ženy Česka je zviditelnit úspěšné ženy ze soukromé i veřejné sféry. Příběhy úspěšných žen mají inspirovat jejich následovnice a také upozorňovat na témata, jako jsou rovné pracovní příležitosti a působení žen na postech s rozhodovacími pravomocemi. Přestože počtem žen v řídicích orgánech společností v Česku stále zaostáváme za celosvětovým i evropským průměrem, přecejen se postupně objevuje pozitivní vývoj. K tomu významně přispívá i žebříček TOP ženy Česka. Projekt představuje odhodlané ženy různých oborů, pozic či věku. Na již patnáctém ročníku respektované společenské události s letošním mottem „Ty, které mění svět“ udílela ceny dvacetičlenná porota složená z osobností českého byznysu a veřejné sféry nejvýznamnějším ženám, u kterých byl hodnocen především jejich vliv, výkon a společenský přínos. Nominace přicházejí od veřejnosti, samotných firem, institucí i od odborných porotců.

Více o cenách Ženy roku 2019 zde: https://www.topzenyceska.cz