KLÁRA VYTISKOVÁ

NOVÝ SINGL A KLIP

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6576-2

Loni nás naladila první ochutnávkou v podobě singlu Ice a teď konečně nastává čas, kdy se dočkáme jejího druhého sólového alba! Klára Vytisková, držitelka Ceny Anděl 2015, jej pojmenovala Love is Gold a dle jejích slov reflektuje její „život jako ženy, která díky mateřství začala vnímat víc sama sebe“. Album, jež vyjde v pátek 6. března u Supraphonu, Vytisková pokřtí 16. dubna v pražském Studiu Hrdinů a předznamenává jej singl a klip Just Be You!

“Měla jsem tracky na desku už hotový, a pak mi najednou přišla do hlavy písnička o tom, že život není soutěž. Že se často srovnáváme s ostatníma, řešíme, proč on jo a já ne, čemuž moc nepomáhá ani Instagram. Stejně jako to, že hodně lidí žije životy seriálových postav a zapomínají žít ten svůj… Že si málokdy najdeme čas na přemýšlení, o tom, co opravdu chceme, jaký je naše tempo, kterou cestou se vydáme… Zatemňujeme si mozek přemýšlením o ostatních a zapomínáme na sebe. Bavilo mě to téma, sama jsem byla jako dítě soutěživá, chtěla jsem vyhrávat v pexesu, na lyžích. No a tak vznikla Just Be You – píseň o tom, že život není soutěž, každý máme svoje tempo, svoje radosti, odlišný zájmy a je to tak úplně v pořádku…,” říká Klára Vytisková k singlu, jež složila společně s Marcellem, skladatelem a producentem, jenž má na svém kontě spolupráci například s Lenny, Mirai či Pauliem Garandem.

Videoklip, který hravou formou reflektuje téma písně, pak Vytisková natáčela společně s režisérkou Terezou Vejvodovou začátkem února. Kromě samotného sdělení zajímavých pohybových kreací, situačních vtípků a příjemné barevnosti zaujme také lokací, již si filmařský štáb zvolil. Volba padla na Sporotvní halu v Dolních Břežanech, která se v roce 2018 stala absolutním vítězem českého Grand Prix architektů, získala Národní cenu za architekturu a navíc byla vyhlášena i Stavbou roku 2018.

Připojené video