NA DOSLECH

NOVINKÁM SUPRAPHONU

Přečtěte si zářijové vydání našeho magazínu NA DOSLECH a poznejte více z aktuální produkce Supraphonu. Novinky, ale i rozhovory a reportáže pěkně pohromadě právě zde!

Na titulní straně je Štefan Margita, který překvapí své fanoušky pop-šansonovým albem. Dvanáct písní mu pro něj napsal talentovaný skladatel a zpěvák Michal Kindl. Album Na správné cestě potěší své posluchače neobvyklou atmosférou, melodickými písněmi a texty, které jsou o lásce a naději.

V zářijovém čísle Na doslech pozornost věnujeme také novince oblíbeného písničkáře Michala Horáka. Jeho Michaalbum je plné humoru a nadsázky, kterou jeho příznivci mají tolik rádi. Další významné album letošního podzimu vydal beatový písničkář Luboš Pospíšil. Přečtěte si v Na doslech o jeho Poesis Beatu a jistě neodoláte si jej co nejdříve celé poslechnout.

Už během září startují oslavy neuvěřitelných devadesátin legendárního Jiřího Suchého, které oslaví v plném pracovním nasazení 1.10. 2021. Supraphon potěší fanoušky divadla Semafor rozsáhlým kompletem 15CD představující hry z konce zlatých šedesátých let. A když už se v aktuálním newsletteru věnujeme legendám – do nabídky Supraphonu přichází tituly s tvorbou zpěváka Waldemara Matušky a také loutkáře Miloše Kirschnera. Píšeme i o nové audioknize pro zvídavé děti Dětské detektivky s hádankou, které načetl populární herec Matouš Ruml.

Zářijový newsletter nezapomíná představit i novinky z oblasti klasické hudby. Připomínáme si 180. výročí narození Antonína Dvořáka, a to novým čtyřalbem klavíristy Ivo Kahánka, vinylovým trojalbem, kde zásadní skladby Antonína Dvořáka nahrála Česká filharmonie a FOK se Sirem Charlesem Mackerrasem či trojalbem, které k výročí našeho národního skladatele sestavil Patrick Lambert – dlouholetý redaktor BBC Radio 3. Mezi novinkami klasické hudby, které v novém Na doslech prezentujeme dominují i novinky souboru Hipocondria Ensemble a SOČRu s dirigentem Tomášem Netopilem…..To všechno, a ještě mnohem více je vám teď doslova NA DOSLECH!

OBSAH:

ŠTEFAN MARGITA – Na správné cestě
MICHAL HORÁK – Michalalbum
LUBOŠ POSPÍŠIL – Poesis Beat
SEMAFOR – Ďáblova dobře placená procházka z Vinohrad
WALDEMAR MATUŠKA – Láska nebeská
SPEJBL A HURVÍNEK – Miloš Kirschner
DĚTSKÉ DETEKTIVKY S HÁDANKOU – Matouš Ruml
SVĚT KNIHY 2021 – akce Supraphonu
IVO KAHÁNEK – Klavírní dílo A. Dvořáka
SOČR & TOMÁŠ NETOPIL – Pozdní dílo B. Martinů
HIPOCONDRIA ENSEMBLE – Šimon Brixi
VŠECHNY LÁSKY A. DVOŘÁKA – sampler
ČF, FOK, MACKERRAS – A. Dvořák: Symfonie – Legendy – Slovanské tance

NA DOSLECH – AKTUÁLNÍ ČÍSLO – stahujte zde:
https://www.supraphon.cz/…lech-vi-2021?…

NA DOSLECH – ARCHIV – naleznete zde:
https://www.supraphon.cz/…y/na-doslech